П`ятниця, 03.05.2024, 23:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід


Меню сайту




Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Які розваги Вам до вподоби?
Всього відповідей: 58
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

































Головна » 2012 » Квітень » 30 » Городенка - інтелектуальна столиця Покуття!
21:41
Городенка - інтелектуальна столиця Покуття!

«Городенка стала інтелектуальною столицею Покуття. На черзі – Україна!». Саме так зазначив Президент клубів «Що? Де? Коли?» в Івано-Франківській області Володимир Макаров в неділю 29 квітня. Отож, недільного ранку стіни приміщення Городенківського Палацу Культури завібрували від звучання величного твору «Так говорив Заратустра» Штрауса, сповістивши про початок турніру зі спортивного Що? Де? Коли?

Але цього разу то був не звичайний турнір. Насправді, в той день відбувався подвійний дебют.

Вперше в історії Городенківщини було проведено інтелектуальне змагання на Кубок Секретаря міської ради і вперше Покутська столиця приймала, крім Франківських та Коломийських команд ще й ерудитів із сусідніх Чернівців.


Ідея проведення Кубка виникла за ініціативи секретаря міської ради Ярослава Парфенюка. Справа в тому, що вже майже рік в місті діє громадська організація «ВІП-Ліга», котра виступає організатором інтелектуальних ігор не тільки в межах району, але й області. Більше того, збірна команда ВІП-Ліги змогла потрапити до рейтингу команд Міжнародної Асоціації Клубів, успішно представивши Городенку на Кубку Правобережної України       7 квітня цього року. За словами самого Ярослава Володимировича, йому імпонує те, що в Городенці щось робиться для організації змістовного дозвілля його мешканців. Тож підтримка таких починань є цілком природною для нього не тільки, як для державного мужа, але й як одного із представників Городенківської громади. Тим більше, що фінансове сприяння відбувалось не з міського бюджету, а з його власної кишені.

Небайдужими до всебічного розвитку міста залишився і «Городенківський цукровий завод» в особі директора О. Філіпенка, та один із постійних меценатів ВІП-Ліги                 В. Кісілюк, котрий намагається відвідувати практично кожен такий захід.

Як це не прикро визнавати, але аншлагу зал не зібрав, бо інтелектуальні ігри - річ елітарна. Не кожен же носить діамантову каблучку чи тримає вдома «майбах». Так само справа складається із Що? Де? Коли? Та, зрештою, просто спостерігати за ходом гри не вдається нікому. Там мимоволі починаєш разом з командами розгадувати питання і ти вже перестаєш бути глядачем, ти - гравець! На цьому пересвідчився і сам секретар, коли, призвичаївшись до гри, почав висувати свої варіанти відповідей. Всі питання, звичайно, не брались, але кілька правильних відповідей зафіксовано було.

Пакет із 36 питань, підготовлений Кагляном Олександром та Любомиром Музичкою, не легко давався і командам-учасницям. В першому ж турі океаном свого інтелекту затопила інші команди Івано-Франківська «РОЗлИВАЙКО», в лавах якої грав досвідчений гравець ще «Ворошиловських часів» Володимир Макаров. З результатом 23 правильні відповіді вони посіли перше місце. За ними, із різницею у 6 балів у турнірну таблицю забився Чернівецький «ТомаГАВк». Ну, і традиційне третє місце застовпив за собою об’єднаний проект Коломиї та Івано-Франківська «Територія інтелекту». Треба зазначити, що дві команди Городенківського району лиш на одну правильну відповідь поступились бронзовим призерам. Як кажуть в ЩДК: «Трохи не докрутили…»


Тож Ярославу Володимировичу довелось вручати «секретарську булаву», яка замінила собою роль кубка, та грошові винагороди не місцевим інтелектуалам. Проте, одна гімназійна команда під цікавою назвою «Агенти впливу» все ж змогла «вплинути» на обласних представників однієї косметичної компанії, котра теж зголосилась бути спонсором дійства. «Агенти впливу» отримали грошову винагороду, як команда із наймолодшим складом учасників, що достойно протистояли дорослим та титулованим командам з різних міст.


Крім цього, в кінці турніру було проголошено і про намір провести Кубок Західної України на теренах Городенківського району. Перемовини про це ведуться із клубами Львова, Тернополя, Чернівців та Івано-Франківська. Тож уже в травні-червні ми станемо свідками грандіозного інтелектуального марафону, коли ігри «Що? Де? Коли?», «Свояк», «Ерудит-квартет», «12 стільців» та інші будуть тривати дві доби поспіль з перервою тільки на сон та харч. Приходьте, буде цікаво.


Детальніше на офіційному сайті ВІП-Ліги





Переглядів: 1119 | Додав: dilovagorodenka
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024