П`ятниця, 19.04.2024, 14:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід


Меню сайту




Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Які розваги Вам до вподоби?
Всього відповідей: 58
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

































Головна » 2011 » Квітень » 18 » Які шахрайські схеми використовують деякі страхові компанії
23:51
Які шахрайські схеми використовують деякі страхові компанії

Які шахрайські схеми використовують деякі страхові компанії, або як правильно вибрати хорошу страхову компанію? 

шахрай
 В  2009 році на ринку страхових послуг сталась неприємна історія. Податкова інспекція розкрила аферу декількох маловідомих українських страхових компаній, які  займаючись перестрахуванням забули заплатити податки на суму півтора мільярда гривень.  А схема  була дуже простою. Приміром ви застрахували своє авто в компанії А, а вона в свою чергу перестрахувала ризик виникнення страхового випадку в компанії Б.
       При настанні страхового випадку компанія А виплатить вам скільки зможе, а решту суми повинна оплатити компанія Б як перестрахувальник. Все це описано в договорі страхування. І тут починається найцікавіше. Ви приходите в компанію Б, а вона …. збанкротувала, виплату ви не отримаєте...

Так в 2009 році один із Лідерів Українського ринку Страхування, назвемо його «О» вирішила перестрахуватись в декількох українських перестрахувальників, які зареєстровані в Києві. В статутних капіталах цих компаній вказані мільярди гривень, та по факту це не гроші, а, як виявилось – цінні папери , які практично не ліквідні, але з роздутою вартістю. За інформацією ДНАУ, «О» перевела мільйони в ці компанії, звичайно, попередньо провівши найретельніший моніторинг. Адже не буде «лідер страхування України» вкладати гроші клієнтів в компанію із …. трьох чоловік, причому директор там заміщає посаду і головного бухгалтера.  Цікаво?

Експерти стверджують, що репутація страхової компанії  - це репутація її перестрахувальника. В випадку СК «О» висновки напрошуються невтішні.  Скоріш за все спеціалісти компанії все прорахували і знали наперед сценарій подій. І все би нічого, клієнти б ще раз отримали негативний досвід спілкування з страховими компаніями, якби не податкова, яка вирішила на цей раз довести справу до кінця. Та не тут то було. «Наказ зверху» «О» не чіпати звів нанівець всі зусилля податківців, та інформація просочилась в пресу і вийшов скандал, який швиденько «зам’яли».

   В березні 2010 року НАСК «О» провела брифінг стосовного того, що АО Дельта - Банк не повертає їм депозит в сумі 130 млн. гривень.  Вони розіслали листи з проханням про допомогу Президентові, голові Нацбанку та іншим. Та що цікаво, що НАСК «О» та АО Дельта – Банк пов’язані спільним керівництвом. Вийшла парадоксальна ситуація – обікрали самі себе, та ще і галас при цьому здійняли.

А тепер про керівництво. 

45% - акцій НАСК «О» належать Миколі Лагуну та Мухтару Аблязову, один, з яких знаходиться в міжнародному розшуку (керівник АО БТА Банку), інший є співвласником АО Дельта-Банку та акціонером НАСК «О». Саме вони керують фінансовою ситуацією в НАСК «О» і від них дана команда, яка ЗАБОРОНЯЄ виплату  відшкодувань більшу за страхову суму.

Контрольний пакет акцій  має відомий бізнесмен Віктор Пінчук. Компанія  EastOne, яка управляє його активами подала на початку 2010 року заявку на продажу контрольного пакету НАСК «О», в зв’язку із її збитковістю за 2009 рік (даних про фінансовий стан СК «О» за 2010 рік взагалі немає). Та все ж зупинили процес продажу і домовились із керівництвом «О» про спільні дії в розвитку компанії.

Питання продажу НАСК «О» ще не закрите.

Виникає запитання: хто ж дає зелене світло таким компаніям?

 

 Це не одиничний випадок на страховому ринку України. Найбільше шкода пересічних громадян, які довірливо дивляться рекламу і без перевірки компанії вносять страхові внески, а потім залишаються без страховки.


Як не бути ошуканим при виборі страхувальника читайте та запитуйте у персонального фінконсультанта ось тут...>>>





Переглядів: 766 | Додав: dilovagorodenka | Теги: схема, 45% акцій, лідер страхування України
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024