П`ятниця, 26.04.2024, 20:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід


Меню сайту




Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Які розваги Вам до вподоби?
Всього відповідей: 58
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

































Головна » 2012 » Серпень » 7 » Хто зірве «кеш»? передрук із газети "Знак питання"
11:08
Хто зірве «кеш»? передрук із газети "Знак питання"

Україна в черговий раз копіює із так званого цивілізованого світу все, крім рівня заробітної плати. Ось і цього разу Нацбанк лобіює у Верховній Раді питання обмеження готівкового обігу серед населення. Тобто, вони хочуть встановити мінімальну суму, за яку можна буде щось придбати готівкою. Все решта - через пластикову картку.
пластикова картка
Такі інновації давно діють в Західних країнах. Наприклад, у Швеції на готівковий розрахунок припадає тільки 3%. А в США, коли надумаєте розраховуватись не карткою, то взагалі можуть запідозрити у відмиванні незаконних грошей. Проте, враховуючи всі плюси даного "сервісу", які намагається пропхати Нацбанк, є ряд запитань.

По-перше, як думає боротись Нацбанк із кібер-злочинами у сфері незаконного заволодіння коштами на банківських картках?
Адже за цей рік уже 9 мільйонів гривень зникло із рахунків наших громадян. Та й в самій Швеції за десять років таких інновацій кількість кіберзлочинів зросла у 20 (!) разів. Якщо вже вони не в змозі протистояти "фішингу", то що будуть робити у нас в такому випадку? Скоріш за все, ніхто й не планує нічого робити!
А тепер про вартість обслуговування карткових рахунків. Ще не встигли ввести в дію законопроект стосовно готівки, а ціни на відкриття карткових рахунків у банках вже підскочили вдвоє. Чи думав хтось над тим, аби врегулювати дане питання?
Ну, і ще одна цікава річ. Оскільки готівки на руках поменшає, а на банкі-вських рахунках коштів побільшає, то яким чином пересічний громадянин отримає вигоду від такої оборудки?за столом

Ну, і ще одна цікава річ. Оскільки готівки на руках поменшає, а на банкі-вських рахунках коштів побільшає, то яким чином пересічний громадянин отримає вигоду від такої оборудки? Адже банки, я так розумію, матимуть змогу оперувати великими фінансовими потоками на карткових рахунках, а от все, що залишиться користувачу картки, так це любуватись дизайном куска пластику. І якщо завтра держатель картки не сподобається якійсь державній службі, або ж і тому самому банку, то вони зможуть просто заблокувати зняття готівки як окремо взятій людині, так і групі людей.
А Вам особисто треба таких нововведень?
Олена Лускун
газета "Знак питання"





Переглядів: 705 | Додав: dilovagorodenka
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024