Вівторок, 23.04.2024, 16:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід


Меню сайту




Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Які розваги Вам до вподоби?
Всього відповідей: 58
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

































Головна » 2011 » Листопад » 15 » Папірці замість золота. НБУ планує випуск "золотих сертифікатів"
17:29
Папірці замість золота. НБУ планує випуск "золотих сертифікатів"

 

На засіданні Правління НБУ директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики Олена Щербакова озвучила намір «нацбанку» випустити, так звані, «золоті сертифікати». «Золоті сертифікати», на думку очільників головного банку України, стануть для населення альтернативою купівлі долару.золотий сертифікат золото

Нагадаємо, що за даними НБУ в жовтні банками куплено у населення 1 млрд 42,6 млн доларів, а обсяг валюти, проданої населенню, - 2 млрд.451,6 млн. дол. Таким чином, ріст недовіри до гривні очевидний.

На чому хоче зіграти НБУ випускаючи «золоті сертифікати»? Перш за все на ажіотажі створеному навколо дорогоцінних металів. «Золота лихоманка», яка у вересні 2011 року підігнала ціну на золото майже до 2000 доларів за трійську унцію залишається привабливою темою для спекуляцій. Олена Щербакова запевняє, що для номінації «золотих сертифікатів» буде використовуватись золото із золотовалютного резервного фонду.

А тепер увага, цікава інформація для роздумів. В це й же самий час, Віра Ричаковська, заступник голови НБУ повідомляє про глобальний задум викупу в населення та ломбардів фізичного золота. Тобто, ви віддаєте своє реально існуюче золото, а натомість держава видає людям папірець, котрий є замінником « дорогого жовтого металу».

Звичайно ж, «центральні грошотвори» розуміють, що населення не рине відразу на такий обмін. Історичний досвід, коли держава «заморозила» виплати кредитів під час економічної кризи не надто позитивно вплине на рішення середньостатистичного вкладника. Але, все ж знайдуться новатори в кількості 3% - 5% інвесторів, котрі ризикнуть і вкладуться в «золоті сертифікати». Ну знайшлись же люди, котрі відкрили «металічні рахунки» в банках без виплати фізичним золотом!

Як підсумок, хочеться сказати, що куди привабливішим виглядає випуск НБУ золотих інвестиційних монет. Про це йшлося недавно у заявах Центробанку. Володіння справжніми золотими монетами викликає більше довіри у населення, ніж папірці на кшталт «золотих сертифікатів».







Переглядів: 921 | Додав: dilovagorodenka | Теги: долар, сертифікати, золото
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024