Четвер, 25.04.2024, 16:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід


Меню сайту




Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Які розваги Вам до вподоби?
Всього відповідей: 58
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

































Головна » 2011 » Січень » 1 » «Український фен-шуй», або сакральні таємниці Святвечора
15:20
«Український фен-шуй», або сакральні таємниці Святвечора

 

Авторська стаття.

Виключні права на статтю належать сайту «Ділова Городенка».

Передрук тільки з дозволу адміністрації сайту «Ділова Городенка».

 

 

Ніч перед Різдвом - не просто дивовижна пора, припорошена снігом та підмальована морозом. Святвечір несе в собі потужну енергетику, готуючи нас у духовному та тілесному плані до свята Народження Христа Спасителя. Розуміючи це, наші діди та прадіди не просто накривали святковий стіл з пісними стравами.

 

На Святвечір стіл ставав втіленням вищих законів Буття, космосом у хаті кожного українця. Не даремно ж і святкових страв 12. Дванадцять страв, як 12 знаків зодіаку. Що значить кожна страва в розумінні прадавніх українців ми поговоримо в одній з наших наступних статей.

 

 

СЮРПРИЗИ у ПОДАРУНОК

А сьогодні ми розповімо про те, що повинен зробити рядовий українець у Святвечір, щоб у його хаті цілий рік панували здоров’я,  мир та достаток.

 

Отож, в ніч перед Різдвом потрібно по чотирьох кутах святкового столу покласти під скатертину по головці часнику. Покладений таким чином часник у Святвечір буде символізувати здоров’я усієї родини. Погодьтеся, що в наш час це найдоступніший спосіб покращити стан свого здоров’я. Думається, що така ситуація не тільки в місті Городенка…


Наступний інгредієнт, який конче потрібен кожній українській родині це – горіх. З давніх-давен горіх в українському сакральному знанні уособлював дружбу. Пам'ять про це збереглася, навіть, у народних прислів’ях: «Так любились, що аж горішком ділились». Тож, якщо Ви хочете об’єднати родину та привити імунітет своїй сім’ї від сварок та непорозумінь, то забезпечте кут святкового столу, який ближче до заходу, великим цілим горіхом.

 

До речі, чим більше таких горіхів буде в українських оселях, тим більше злагоди буде і в самій Україні. Згадайте, що колись українці хотіли об’єднуватись і це відбулось в історії 22 січня, якраз після Різдвяних свят. Бо час саме такий – енергетичний!

 

Ну, і звичайно ж достаток кожної родини. Середній клас в Україні тільки визріває. Тому, в основному, ми маємо 90% населення, котре живе від зарплати до зарплати і питання покращення достатку, сімейного бюджету є досить актуальним для них. Тож звернемо Вашу увагу на те, що пропонували наші предки для вирішення цього питання.

 

В давні часи на Святвечір на південний кут стола клали головку маку. Так-так, головка маку символізувала достаток. А чому б і ні! Хай хоч у такий спосіб середньостатистичний українець відчує себе мільйонером, бо в тій маковій головці, напевне, не менше мільйону макових зернят.

 

 

  Ну, а для тих, кого цікавить родючість саду потрібно було на східний кут стола у Святвечір покласти яблуко. Це гарантувало велику врожайність садовини та городнини.

Ну, от коротко про те, що потрібно зробити на Святвечір, щоб мати здоров’я, дружбу та достаток на цілий рік.


 

 

 

 

 

 

 

 

Чекайте не забаром наступні статті про Різдво, святкування Різдва, та рецепти з Городенки до Різдва





Переглядів: 1143 | Додав: dilovagorodenka | Теги: часник, Городенка, мак, Святвечір, яблуко
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024