П`ятниця, 26.04.2024, 21:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід


Меню сайту




Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Які розваги Вам до вподоби?
Всього відповідей: 58
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

































Головна » 2012 » Листопад » 12 » Вегетаріанство перемагає!
09:27
Вегетаріанство перемагає!
ЗЕЛЕНІ АТАКУЮТЬ!!!

Американці, як ніхто інший, вміють отримувати користь із будь-якої ситуації. Карнегі з цього приводу говорив: "Якщо вже вам дістався лимон, то зробіть із нього лимонад". До речі, про фрукти.
Саме завдяки фруктам та овочам американці планують піднімати економіку свою та цілого світу. Недавно вчені університету Корнелла в штаті Нью-Йорк дійшли висновку, що ,
вегетаріанство вигідне в першу чергу, економічно. Вони провели дослідження, в результаті яких виявилося, що якби всі жителі штату перестали їсти м'ясні продукти, сільське господарство могло б прогодувати в два рази більше нью-йоркців. Правда, їм відразу ж заперечила Washington ProFile. Їх спростування базується на тому, що для виробництва овочів, фруктів і зернових культур потрібні хороші землі. А ось, щоб виробляти молоко та м'ясо, якість грунту не настільки важлива.
То в чому ж справа?
А мова йде про глобальну тенденцію масового переходу світу на вегетаріанство. Але людство, попри всі його досягнення, не може, наче козлик, перескочити на той бік місточка та почати жувати виключно "травичку". Існує певна інерційність, а подекуди, й взагалі гальмівна система спротиву. Тому різкого переходу від м'ясоїдних уподобань до вегетаріанства не слід очікувати. Потрібна планова, обережна та систематична робота психологів, маркетологів та інших працівників "майже не видимого фронту", які б вселяли в голови "правильні думки".
І така робота уже давно розпочалась. А в 2012 році вона набрала ще більших обертів. Як ми вже згадували, ЗМІ активно розповідають про користь "зеленої їжі".  Навіть гігант "фаст-фудів" "McDonald's" переходить на вегетаріанство. Керуючий мережею ресторанів на півночі і сході південноазіатської країни Вікрама Бакші недавно повідомив, що в Індії планують відкрити ресторан "McDonald's" для тих, хто не вживає м'ясо. Що ж стосується Болівії, то там цей заклад, зважаючи на економічні збитки та неприбутковість, взагалі закривається.
Леонардо Ді Капріо, Джулія Робертс, Камерон Діаз та ще величезна кількість знаменитостей позиціонують себе, як вегетаріанців, котрі святкують свій день, до слова, 1 листопада. Всі вони входять до  організації під назвою "Веган". Слово "веган" було утворене Дональдом Уотсоном (Donald Watson) з перших трьох і останніх двох літер англійського слова "vegetarian".
Тривожну картинку демонструє нам і американський утопічний триллер 2012 року, який в оригіналі зветься "Бренд", але в країнах 3-го світу позиціонується, як "Москва 2017". В кінокартині мова йде про війну брендів, які є "монстрами" на невидимому рівні. І ось "вегетаріанський" бренд-монстр із Азії перемагає "чудовисько", яке торгує гамбургерами. Поїдання м'яса всіляко прив'язують до негативу: хвороби невідомого походження, ожиріння, ниці інстинкти тощо. Попри дебати стосовно художньо-естетичної цінності фільму можна помітити й цікаві думки в ньому щодо влади маркетингу та реклами над людьми, а також технології управління масами.
Багато хто вважає, що великі корпорації просто уловили цей тренд та миттєво на нього реагують, переорієнтовуючись на вегетаріанство. Що ж, така думка має право на життя. Але одна маленька модель ситуації, можливо, дасть відповіді на всі запитання.
Щоб отримати телятко для забою, необхідно зачекати 280 днів - практично, більше дев'яти місяців. Вирощування овочів та фруктів звичайним, природним способом, займає максимум до 90 днів. Тобто в тричі швидше! Таким чином, навіть, коли не брати до уваги "нанотехнології", генну інженерію та інші наукові збочення, що прискорюють ріст рослин, то оборотність коштів у виробників їжі зростає в 3 рази, якщо вони  навчать людей їсти більше овочів, фруктів та каші.
На зміну ставлення суспільства до вегетаріанства піде близько 5 років при умові тотального інформаційного наступу: "страшилки" про шкідливість м'яса, різке його подорожання, сибірська язва, коров'ячий сказ та маса іншого негативу підштовхнуть 51% до переходу на зелений корм. А далі все піде за сценарієм і ми будемо мати на 90% вегетаріанське суспільство.
За час, поки людство буде плавно переходити на овочі та фрукти, великі корпорації вже зараз активно працюють над штучним вирощуванням м'яса. Цим, зокрема, займаються в Голандії та ряді інших Європейських країн. При цьому використовуються стовбурові клітини тварин, які поміщають у поживне середовище, "замішане" на рослинній (!) основі. Така технологія на даний час доволі витратна, а тому про автоматизований варіант вирощування штучної яловичини чи свинини в найближчі 2-3 роки мова не йде. Та вже в недалекому майбутньому - це стане буденним явищем. Подейкують і про вирощування штучного м'яса в домашніх умовах, коли на кожному підвіконнику стоятиме вазон із… м'ясом, який, час-від-часу потрібно буде підливати поживними речовинами…
Отож, перехід на вегетаріанство, у світлі таких подій, виглядає доволі розумним рішенням. Принаймні, у нас буде вибір. Або ж, беріть приклад зі співака Стінга, теж, до речі, бувшого "травоїдного", котрий їсть м'ясо виключно із власної ферми. Та й овочі-фрукти раджу вирощувати самим. Робити це можна навіть у себе на балконах та в кімнатах. До такої практики вдавались в 30-х роках минулого століття під час Великої Депресії: і було чим зайнятись і гроші економились на їжу.

О. Каглян
газета "Знак питання"

ЯК ЗАРОБИТИ НА ДЕПОЗИТНОМУ ТУРИЗМІ?







Переглядів: 745 | Додав: dilovagorodenka
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024