Середа, 24.04.2024, 23:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід


Меню сайту




Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Наше опитування
Які розваги Вам до вподоби?
Всього відповідей: 58
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

































Головна » 2011 » Лютий » 3 » Закон України "Про регулювання містобудівної діяльності" заветовано. Як затверджувати містобудівну документацію?
21:28
Закон України "Про регулювання містобудівної діяльності" заветовано. Як затверджувати містобудівну документацію?
                       

Президент України Віктор Янукович застосував право вето до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" і повернув його у Верховну Раду (ВР) України зі своїми пропозиціями. Про це повідомляє прес-служба Президента України.
Причиною для ухвалення такого рішення стало наступне:

-          по-перше, законом обмежуються права громадян щодо участі в обговоренні планування і забудови території населених пунктів,

-           по-друге, створюються можливості для втручання у виняткову компетенцію органів місцевого самоврядування, у тому числі - по обмеженню компетенції сільських, селищних, міських рад щодо затвердження містобудівної документації, яка закріплена в Законі України "Про місцеве самоврядування в Україні",

-          по-третє, закон не передбачає достатньої відповідальності за негативний наслідок, викликаний допущенням порушення будівельних норм, стандартів і правил в процесі проектування, експертизі проектів і будівництво об'єкт містобудування.

закони україни всі
Всі закони
України
на одному диску

українська деревяна архітектура
Дерев'яна
архітектура
України
парки окультурення ландшафтний дизайн парків
Парки
України


У своїх пропозиціях В. Янукович наполягає на обов'язковості обліку прав громадян, громад і місцевих рад під час підготовки містобудівної документації. Крім того, В. Янукович підкреслив необхідність встановлення в законі персоніфікованої відповідальності за негативні наслідки у разі порушення норм і правил, що регламентують діяльність у будівельній сфері. Оскільки питання спрощення дозвільних і узгоджувальних процедур у будівництві є надзвичайно важливими для розвитку економіки України, В. Янукович наполягає на тому, щоб його пропозиції до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" були невідкладно розглянуті ВР України на наступному сесійному тижні.





Переглядів: 1558 | Додав: dilovagorodenka | Теги: Закон України Про регулювання місто
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024